maanantai 30. elokuuta 2010

awesome

Täällä ollaan, Ranskassa! Can't believe it. On tosi lepposta ja tää perhe on iha super. Ensin siis oltiin pari yötä Pariisissa kaikkien YFU:n Ranskaan tulleitten vaihtareitten kans sellasella alotusleirillä missä kerrottiin käytännössö kaikki samat asiat mitä suomen orientaatioleiri jutussa. Oli iha sikahelmee kun oli porukkaa joka puolelta maailmaa ja kaikki ollaan samassa tilanteessa niin nitten kans oli kiva puhua kaikesta että mitkä fiilikset yms. Muutenkin oli tosi lepposta porukkaa suurin osa, hauskoja tyyppejä! Käytiin Pariisissa sellasella Seina-ajelulla missä oli kaikki nää perus nähtävyydet, Eiffelit ja Notré Damet jne. Kaikki oli ihan fiiliksissä siä ja oltiin kyllä niin turisteina siä tytsyjen kanssa. Jasminen kans naurettii kuset housus Annin siis ihan superhyville jutuille, haha onneks kukaan ei ymmärtäny.

Sit lauantaina lähettiin rautatieasemalle ja sieltä junalla Nantesiin. Asemalle tuli vähän myöhässä mua ja Victoria hakeen äiti Odile ja pikkusisko Zoé. Siinä ajeltiin hetki kotiin ja olin ihan kujal kun ne puhu ranskaa ja englantia ja kyseli hirveesti ja olin viä unenpöpperössä kun olin nukkunu junassa. Sit illal mentii tonne joen rantaan sellasilla jazz-festareille syömään, siel oli paljon porukkaa ja muutenkin menoo. Mun huone on söpö sellanen ihan sopivan kokonen ja sillee. Sain kissasta heti yökaverin:) Eilen sit lähettiin käymää meren rannas. Victor oli ratis kun nää saa alottaa porukoitten kans ajamisen kun täyttää 17. En tiiä yhtää kauan ajettii, joku pari tuntii? Mää kävin uimassa mutta muut nössöili kun oli kuulema liian kylmää, pyh! Sit joskus illalla tultiin kotiin ja syötiin. Tääl on ollu iha hyvät ruuat, aika perus settii mutta maittavaa. Ja sit aina aluks patonkii ja ruuan kans patonkii ja lopuks pqtonkii, hehe. Lopuks voi olla myös joku jugurtti tai vanukas juttu tai sit tänää esim oli juustoja. Aamupalan voin syödä tuol alhaalla hotellissa tai sit tääl ylhäällä. Nii joo ja sit eilen eli sunnutaina käytii Zoén kans torilla ostaamas omenamehua ja kanaa. Se oli sellanen vähän kun kauppahalli mutta se oli puoliks avonainen ja siel myytii kaikkee muutakin kun vaan ruokajuttuja. Se on kuulema siä joka päivä mut sunnutaisin siel on eniten kaikkee. Sit on kans Zoén kans pelattu Wii sporttii ja sit jotai muuta, hehe olen melko voittamaton...

Tänään käytiin koululla täyttää parit paperit ja sit kaupungil ottaa kuvat bussi ja juna korttijuttuun ja sit viel Vivtorin kans kierreltii siel kaupungis ja se näytti sellasen linnan joka oli käytös sillon kun Nqntes ja Bretagne oli viä jotenkin samaa, ja nyt siel vaa hengaa porukkaa ja siel on aina välil kaikkii konsertteja. Sitten käytii LU -keksien vanhal tehtaalla juomassa jääteetä semmoses kahvilassa. Ne LU keksit on siis täältä että jos syötte niitä niin muistakaa mua!! Sit käytii viel kyselee eri liikkeist millanen puhelin liittymä mun kannattais hankkia yms Victor näytti jonkun kalleimman kadun mis on kaikkia hienoja kauppoja ja sit sellqsen osan siit keskustassa joka on ihan täynnä baareja ja ravintoloita ja se on ihan täynnä ihmisiä aina iltasin.

Tähän asti täällä on aika pitkälti menty ouiouioui+hymy -linjalla, johonkin väliin saattanu sanoo je ne comprends pas. Mutta ehkä tää tästä kehkeytyy, kyllä mää suurimman osan tajuan mitä noi puhuu mulle jotai basic juttuja superhitaasti, mut jos ne puhuu keskenään nii jjooooo en tajua mitään, ehkä jonkun pari sanaa aina jostain keskustelusta. Mutta en vielä masennu! Victor on lohduttanu mua et sil oli ihan saman laist Etelä-Afrikassa että se ei oikein tajunnu mitään ja oli ihan kujal mut nyt se puhuu aika fluent english.

Huh, täs tää taitaa olla tältä parilta päivältä. Tuskin tätä kauheen moni jaksaa lukee mutta ehkä joku äiti on tarpeeks kiinnostunu:):) Koulu alkaa torstaina niin pistän siitä sit tarkempaa tietoo sillon. Kuvia tulee kans myöhemmin kun kerkeen laittaa ne koneelle ja jaksan lataa tänne ymsymsyms. Mutta hyvät on fiilikset,
kivaa on ollu !

7 kommenttia:

  1. aivan mahtavaa kuulla mukavia uutisia, ja mamma jaksaa lukea aina ja enemmänkin.
    Pusuja ja haleja sulle muru t mama, papa ja petite soeur Kaisa et Stella, biensur

    VastaaPoista
  2. kyllä nolifenobo nää aina lukee!!! eimuthei kuulostaa helmeltä!tsemppiä:)

    VastaaPoista
  3. Heii, ainaki sun rakasihku Anni serkkus jaksaa lukee sun famoussia elämää siellä maailmalla. Onnee vaan tulevaaan, käytä kunnolla rahaa sit sillä kalliilla kadulla!

    VastaaPoista
  4. kapaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
    hehe

    VastaaPoista
  5. KAPAAAAAAA!

    Hienoa ! terqja!<3

    VastaaPoista
  6. itse dataan koulussa -.- arki jatkuu

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa upeelta ja luen joka sanan!
    Kirjoittele vaan lisää pitkiä juttuja!
    Hyviä oloja ja ole ahkera kielen opiskelussa!
    yx äiti Perkiönkadulta

    VastaaPoista