maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ville de Nantes

Tappavan tylsinä alkuyön tunteina ajattelin tulla tekeen tän kotikaupunki -postauksen, jonka perään äiti on huudellu. En mää oikeesti tiedä mitä voisin sanoo tästä kaupungista. Ei oo noi faktat ihan hallussa, eh. Mutta yritetään!

Mun Ranskan kotikaupunki on siis Nantes. Sijainti on lännessä, parin tunnin junamatkan päässä Pariisista.

Voilà, tässä hieno kartta!

Täällä on populaa ihan sopivasti, eli 281 500 ja jos otetaan jotkut nää laitama-alueet mukaan niin 804 000. En tiedä mitä se niinkun käsittää, mutta jokatapauksessa. Ranskahan on siis hienosti jaettu alueisiin, ja Nantes on sitten tän meijän alueen eli Pays-de-la-Loiren pääkaupunki. Meillä on täällä lentokenttä ja ratikat. Ihan hemmmetin monta kirkkoo, tärkeet portaat, linna. Niin ja elefantti! Sitten kaikki tietää LU -keksit? Niin ne on lähtösin täältä. Vanha LU -tehdas on tätä nykyä kahvila/jonkun tasonen yö-clubi/taidenäyttelymesta.


LU -keksien vanha tehdasrakennus


Tollanen linna. Jotenkin se meni kun Bretagne ja Pays de la Loire oli yhessä niin se joku hallitsia hengaili täällä. Googlettakaa!

Meillä siis on nää ratikat, hihii

En oikeesti tiedä mitä voisin kertoo... Viihdyn täällä kyllä hyvin ja on kivan kokonen kaupunki ja hyvät julkiset yhteydet (paitsi yöliikenne on säälittävää, tääl lopettaa normibussit kulkemasta klo 21? Yöbusseja on kai 3 eri ja ne menee tunnin välein. Jee). Täällä on ihan hyvät shoppailumestat ja paljon kahviloita, ravintolaita, baareja yms. Täällä on myös yliopistohommia joten luonnollisesti myös paljon opiskelijoita.


Tärkeet portaat! Menny täysin ohi minkä takia, mutta no, tärkeet on.

Pyhän Pietarin katedraali. Se on iso!



Tällänen joku tötsä. Ei mitään käsitystä kuka siellä päällä seisoo ja minkä takia. Arvostatteko tätä kulttuuritietämystä?

Tässä nyt taas tää meijän elefantti. Toi on joku vissiin niinkun oikeestikin tärkee nähtävyys täällä. Siltä tulee tuolta kärsästä vettäkin!

Tää Hangar à Bananes on sellanen alue tuolla elefantin lähellä missä on kaikkia clubeja ja tollasia. Ollaan oltu siä aika monta kertaa kuunteleen jotain kavereitten konsertteja. Letkee paikka mutta ihan sika random paikassa, ei keskustassa eikä siitä mee 1km säteellä julkista liikennettä.

Meillä on myös tälläsiä kaupungin BiCloo pyöriä paikat täynnä. Toi on oikeesti aika kätevä, koska pääsee kätevästi menee ja ei oo ees kallis ja noita pisteitä on oikeesti tosi monessa paikkaa. Victorin kanssa ei kylläkään oo saatu aikaseks hommata tota lisenssiä, ja joka kerta kun rämmitään öisin kotiin niin ollaan sillain miksi oi miksi meillä ei oo noita pyöriä. No, niin.

Tää Loire joki on niinkun sellanen pääjuttu täällä ja se menee aika pitkälle tonne sisä-Ranskaan ja on aika tärkee tollanen vesiväylä ollu aikoinaan. Tuolta merestä se tulee ja jatkaa siitä sitten tonne noin. Tossa joen varrella on myös hyvät pitkât lenkkipolut. Testattu on!

La Place Royale on tollanen periaatteessa niinkun pääaukio tossa Commercen kupeessa, se on helppo tapaamispaikka sillee että joo nähään Place Royalilla. Torilla tavataan!


Täällä on ympäri kaupunkia talojen seinillä ja katujen kulissa tollasia Super Marioita ja muita tollasia pelihahmoja. Ne on ihan hauskoja ja kun niitä löytää aina uusista paikoista.

Äitille nyt niitä kukkakuvia.



Jos joku haluaa jotain niinkun oikeeta tietoo Nantesista, niin menkää joko Wikipediaan tai Nantesin kaupungin omille kotisivuille. Sieltä saatte vähän luotettavampaa tietoo! Tää oli aika lailla tässä. Tätä väsäillessä vierähti mukavat pari tuntia, että luulis nyt pitävän äitinkin jonkun aikaa tyytyväisenä.

Alan pikkuhiljaa oleen jo aika ajantasalla näitten kirjottelujen kanssa, enää tarvis ehkä pienen tiivistelmän kuluneesta kuukaudesta ja tollasista jostain jutuista jotka nyt saattais teitä ehkä jollain tasolla kiinnostaa. Voisitte melkein laittaa jotain postausehdotuksia!!! Kiinnostaako tulevia vaihtareita jotkut faktat tai mielipiteet liittyen vaihto-oppilaisuuteen(?) tai johonkin käytännön juttuihin tai jotain, entä haluatteko jotain tarinointia lähtöfiiliksistä kun siihen lähtöön tosiaan ei oo kun se hassut 4 viikkoo. Entä joku tiivistelmä tästä vuodesta? Kertokaa. Pliis

Nyt meen nukkuu. Tai en tiedä, ehkä. Huomenna koulu alkaa vasta 13h45, eli aamu on aika tranquille. Ja huomenna on siis tokavika oikee koulupäivä! Ihan sssika outoo. Kaikki loppuu aikanaan ja vaikka en tuolla koulussa ihan turhan paljoo oo viihtyny, niin kyllä sitä ja niitä ihmisiä taitaa silti jollain tasolla tulla ikävä. On se niin oma maailmansa...

Mutta nyt saa riittää, tätä settiä taitaa olla vähän liikaa jo nytten.
Bisous, Katri

5 kommenttia:

  1. ihkuu, finalement Nantes postaus! Super. Merci ma petite! t Maman

    VastaaPoista
  2. heips! mua kiinnostais tietää, et mietitkö eri maita mihin halusit lähteä vaihtariks? vai tiesitkö heti että joo menen ranskaan? :D ku mul on ongelma, en osaa päättää haluaisinko lähteä mielummin ranskaan vai sitte jenkkeihin vaihtariksi. ja jos mietit niitä eri maita, ni mitkä sitte oli perustelut sille, että ranska on se ykkösvaihtoehto? sori jos vähän vaikeesti selitetty kysymys. : )

    VastaaPoista
  3. No siis mun perustelut maavalinnalle oli se, että oon lukenu ranskaa niin kauan sitä oppimatta että halusin oppia kielen kunnolla. Sitten oon myös käyny täällä aijemmin ja tykkäsin maasta ja meillä asuu täällä tuttuja. Eniten olisin halunnu ehkä Australiaan, mutta se olis ollu paljon kalliimpi niin porukat ei suostunu sitten siihen. Ja toisaalta ajattelin myös, että kun mulla on jo ennestään aika vahva englanti niin että lähtee kohentamaan sitten jotain toista kielitaitoo. Mietin myös jotain Etelä-Amerikan maita tai ranskan kielistä Canadaa, mutta sitten siinä on taas se välimatka. Tai kun Euroopassa kaikki on kuitenkin niin lähellä. Tänne Ranskaankin kestää muutama tunti lentokoneella ja voi hyvin lähtee vaikka vaan käymään pitkäks viikonlopuks moikkaan kavereita. Mutta jonnekin Jenkkilään ei sitten ihan noin vaan lähetäkään käymään pikku visiitillä. Siinä nyt jotain juttuja, sori kun on vähän vaikeesti selitetty vastaus:D

    VastaaPoista
  4. Ekaa kertaa kommentoin, mutta tän Nantes postauksen myötä tuntuu jotenkin "pakolta" kommentoida nyt :D Elikkä oon lukenu sun blogia aina silloin tällöin, ihan vaan mielenkiinnosta tätä vaihtarihommaa kohtaan ja erityisesti sitä, että oot vielä Ranskassa vaihtarina! Näin jälkikäteen miettii, että ois itekki silloin pari vuotta sitten voinu lähtä, mutta turha enää valitella! :D Kävin hiihtolomalla Nantesissa sukulaisia kattomassa niin jotenki aivan ihana lukea tätä Nantes postausta just sen takia ! Tuli varmaan nyt just joku hullun sekava kommentti, mutta älä anna sen häiritä :D

    VastaaPoista
  5. hei moooiiii!:)) näitä vaihtari blogei (ranskaan kohdistuvii) on ihan sikakiva lukee, kun just itekki oon sinne lähös(: voisitko kertoo jtn neuvoi kouluun, pakkaukseen, perheen tapaamiseen, kielenoppimiseen, tai ihan mihin vaan liittyvään (:? ois ihan tosi kiva kuulla myös jtn sun ajatuksii tästä vuodesta:) millon rupesit lukee ranskaa, entä millon siellä rupesit puhuu perheessä ja koulussa?=) entä miten koti-ikävä, oliko lentokentäl ihan kauhee fiilis, vai tuliks se sit sulla millon? onko vaikee jotenkin tottuu elää ilman perhettä? kiitti jo vastauksista etukäteen(:!!

    VastaaPoista