maanantai 14. helmikuuta 2011

Long time no see

Nyt huikeen viikon mittasen hiljaiselon jälkeen on hienoa palata jälleen linjoille! Mää en kuitenkaan lupaa että tästä tekstistä saa mitään selvää, mun pää meinaa lyö nyt niin tyhjää.

Viimeviikko tosiaan panostettiin Jasminen ja Annin kanssa, että ei käytetty ollnkaan Suomee. Okei melkein ollenkaan. Mutta kyllä se oikeestikin onnistu hyvin, ja tärkein osio varsinkin eli se, että kun tekstaillaan keskenään noin 30viestiä päivä, että kaikki oli ranskaks! Ja oli se tosi kiva huomata että osas hyvin vetää jotkut hullut analyysit ranskaks kaikesta turhan päiväsestä. Soitin myös kotiin ranskaks, kun meijän mamma puhuu kanssa oikein sujuvaa (?) ranskaa, niin saatiin kuuluiset vaihdettua (=pyydettyä lisää rahaa) ja sai porukat vähän jotain käsitystä tästä mun kielen "tasosta".

Eipä viime viikolla kai oikein tapahtunu mitään muuta kovin kummallista. Aika meni nopeeeta koulussa ja sillain. Sit viikonloppuna käytiin Zoén kanssa kaks kertaa leffassa; perjantaina Hiromasa Yonebayashin Arrietty ja lauantaina Dome Karukosken Very Cold Trip. Mää olin ihan että mitä kummaa, kun selailin Nantesin leffateatterin elokuvatarjontaa, ja sieltä pomppaa silmille sellaset tutut nimet kun Dom Karukosti ja Jasper Pääkkönen. Mulla ei ollu mitään hajua, että pojat on lähteny maailmaa vallottaan! Kumpikin elokuva oli joka tapauksessa hyviä. Ja se on kiva huomata, että leffoista jo tajuaa että mitä niissä tapahtuu ja kaikkee läppää ja tollasta. Kun sillon kun alku aikoina kävin pari kertaa elokuvissa, niin huitas kyllä ne leffat niin huolella ohi. Ja oli kiva nähä Vecy cold tripissä tuttuja naamoja valkokankaalla, vaikka vähän olikin outoo katella dubbauksilla. Sain muutamat katseet kun kauleskelin siellä ihan mukana niitä biisejä mitä siinä oli yms. Parempi se varmaan suomeks on, mutta menipä se tollainkin!

Sitten tänään oli koulussa Bac Blanc svt & francaise. Bac on siis verrattavissa Suomen YO-kirjotuksiin ja tää Bac Blanc on vähän niinkun prelit. Täällä on ihan erilainen tää koulu systeemi ja nää bacit sun muut että en ees yritä alkaa selittään. Kuitenkin siis tänään oli ensin aamulla 4h ranskan kirjallinen ja sitten iltapäivällä svt (bilsa) 1,5h. Mää olin tuskaillu tätä päivää noin puoli elämää ja olin ihan varma että en selviä hengissä tästä nöyryytyksestä, mutta täällä nyt kuitenkin kirjottelen ihan hyvissä sielun ja ruumiin voimissa! En mää sano että olis hyvin menny, mutta menipä kuitenkin jotenkin.

Ranskan hommassa piti vetää jotain runoanamyysiä ja sit oli kaiken maailman luovaa tekstiä sun muuta. Sain yhteensä jonkun yhen sivun kirjotettua, eli ihan säälittävän vähän, mutta jotain kumminkin. Suomeks toi koe olis ollu ihan easy business mutta tälläin en francais nii vähän heikompaa... No sit joo se svt. Palautukseen lähti tyhjä konsepti. En jaksanu ees yrittää ymmärtää mistä oli kysymys ja kun ei puoliakaan niistä termeistä löytyny ees sanakirjasta. Tykkään kyllä bilsasta, mutta ne kaikki termit ja geenikaavat sun muut tuottaa tuskaa jo suomeks niin sitten kun ne phénocypleot monophérodi synapsit pitäis muistaa ranskaks niin valkonen lippu liehuu.

Onneks mulle ei oo noilla koulu numeroilla ja muulla menestyksellä oikeestaan yhtään mitään merkitystä. niitä ei kukaan kattele tai kysele (toivottavasti...). Pääasia on että mää siellä koulussa käyn tunnollisesti ja sillain. Ja parhaani oon yrittäny! Jos tää sama poissaoloton ja myöhästelemätön tahti säilyy suomessa niin mää ansaitsen kyllä jonkun kunniamaininnan!

Nyt ajattelin loppu illan vaan lagata. Voisin kattoo jonkun leffan ja vaaan lagailla. Stressasin ja olin niin paineissa noista bac hommista että oon ihan nuutunu. Odottelen innolla niitä virallisia kokeita sitten loppu lukuvodesta...


Ja sitten viä yks juttu, meinaa sikahyvää ystävän päivää! Täällä en oo nähny mitään merkkejä siitä, että joku tällänen päivä olis, siis kaupallisessa mielessä. Ja täällä tää on enemmänkin niinkun pareille eikä niinkään kavereille ja tommosille. Mutta mää joka tapauksessa lähetän gros bisous ja halit sinne Suomeen (hulluihin pakkasiin hehe täällä +15°C) ja ootte parhaita! Asianomaiset varmasti tunnistaa ittensä=) Kohta jo nähään!




Heipsu, Kapa

1 kommentti: