maanantai 20. syyskuuta 2010

Booored but in Paris !

Juu eli nyt ois sit hyvää aikaa kertoo tosta mun ja Victorin Pariisin viikonlopusta kun myöhästyin just tunnilta enkä päässy sisää, hehe, ja sit on viel yks tunti sen jälkee nii venailen täällä koulun kirjastossa.

Bussi lähti lauantai aamuna 6.55 kohti rautatieasemaa. Junamatka kesti 2h ja sitten oltiin Pariisissa. Kello oli 9 aamulla ja siä oli khunnolla populaa silti. Juna-asemalla meitä oli vastassa sellanen Victorin tytsy, Sarah, ja sen kans sit siinä venailtiin bussia ja mentiin Victorin kans sen tädin asunnolle. Se on St-Lazarden metroaseman vieressä, siitä oli kävelymatka joku 2-3km Champs Elycéelle ( + se on iha sika halpa vuokra 'vaan' 700e/kk, kunnolla hyvää tuuria kun löytäny sen!). No sit vaan moikattii sitä Elisabeth-tätiä ja sen miestä Borista(?) ja lähettiin ti-ti-didiii... la Tour Eiffel! Syötii siel paniinit ja mietittii että kuinkakohan moni on yrittäny 'pidellä' eiffl tornia pystyssä siellä ylätasanteella josta sen näkee silalin hyvin. Hmmm varmaan aika moni. Sitten kun jonotettiin portaisiin niin siinä sellanen mies myi vesipulloja ja se myi niitä kaikilla kielillä mutta ei suomeks, sad, niin sit Victor halus tietää et kui sanotaa suomeks Viisi pulloa eurolla. Jonotus aika sitten kulukin Suomee opiskellessa: Viisi pulloa eurolla, vesipullo, kalja, pulla, pullo, kiitos jnejne.

Sitten me panostettii portaita sinne toiseen kerrokseen ja huh niitä portaita oli kyllä aika tarpeeks, alko kummallakin käymää vähän kunnon päälle. Sitte kun oltiin siä 2eme etagessa niin otettiin kuvia ja se Victor kerto kaikista jostain niistä rakennuksista (se on muuten ihan älyfiksu ja tietää aina kaikkia yksityiskohtii ja sellasii kaikesta ja oon sillee he he en tiennytkään). No sitten kaiken tän mahtavuuden jälkeen portaat alas. Sitten mentii metroilla ja raitsikoillaja kävellen ja päädyttiin Ranskan tv-studioille jonne meijän ol itarkotus mennä kun siel ois pitäny olla sellanen esittely, ja niin olikin mut se oli jo täynnä porukkaa ettei sit päästykään, höh.

Siinä sit soitettiin meijän motherfuckerdickheadjne Ericille, joka on kyllä niiin ihme tyyppi haha nauran sille aina niin paljon kun sen jutuissa ei oo niinkun järkeä suurimmassa osassa. Eric on siis meksikolainen YFU-vaihtari joka asuu Pariisissa, -93 ikänen myös. Me sit nähtiin se monimutkasten metroajelujen jälkeen... jossain? Mää voin kertoo että olin niiin kujalla siä metrojen kans, en ois ikipäivänä osannu mennä mihinkäÄ siel ja kaikki nimet oli ain iha samanlaisii en ikin muistanu että missä olin jo ollu ja mihi oltii menos ja mistä pääsee mihinkin ymsyms. Mutta onneks mulla oli personal guide. Sit vaa boustailtii ja otsikko tulee siitä, kun Eric hoki jatkuvasti että ooooh i'm boooored, but hey we are in paris! ja että Paris is beautiful but it's so boooooring! Everything is booring and all peoples are fucked up! Ja me vaan naurettiin se on niin hönö. Oho nyt jatkuukin tunti mää kirjottelen illalla sit kotona jatkoo!

***********

Nythimbuukissa, pääsin sit sinne toiselle tunnille loppujen lopuks joka oli ihan eri paikassa missä ois pitäny olla mut sit se ope oli silele et jooo ei haittaa mitää. Jee.

No mutta siis back to Paris! Eli sit kun nähtiin se fuckzd up mexican boy niin vaan boustailtiin pitkin Pariisin katuja ja "this is so booooring, i'm so fuckin' booored". Ja mää vaan nauroin kaikelle koko ajan se oli ihan hirveetä nauroin ihan kaikelle. Nauroin kaikelle koko viikonlopun aijaijai. No sitten mentiin Elisabethille ja Borikselle syömään ja ah se Boris on hyvä kokki ja se tietää sen kyllä itekkin, sai kuulla pariin otteeseen mainintaa siitä, haha.

Sitten lähdimme lauantai-illan hämärtyessä Pariisin kaduille. Aluks oli hiljasta kun kello oli joku 9 mutta sitten alko oleen jo vilskettä, pikku hiljaa valu porukkaa kaupunkii ja kyllähän siä sit loppujen lopuks ihan menoo löyty. Päädyttiin sen lukkosillan mikä on pont Neuffin vieressä, niin siitä Seinen rantaan chillaa ja tehtiin kavereita sieltä! HaHa oli siistii, oli 3 tyyppiä jotka oli ollu South Africassa vaihtarina niinkun Victor ja viel samassa paikassa mutta ei ollu nähny siä, sit oli kys tyttö jonka kaa puhuin ruotsii!! kun se oli siellä vaihtarina. So cool. Oli kyllä fiksun kuulosta ranska-ruotsi-englanti mut oli helmee. Sit mentii kotii siinä joskus illan mittaa.

Aamulla meijän oli tarkotus lähtee 6.30 sinne tv-studiolle kun siel ois ollu sellanen juttu mutta hehe nukuttiin hieman siitä ohi ja heräiltiin joskus 11 aikaan aamupalalle. Sitten lähettiin ettiin jotain kauppaa mistä ois saatu ostettua suklata tai kukkia Elisabethille kiitokseks kun saatiin olla siä niillä majottumassa. No sunnutaisin Ranskassa kaupat on auki vaa aamul että ne menee kiinni 12, ja me lähettii 11.50 ettii iha raivolla jotai kauppaa. No me k¨zveltii ja käveltii ja kaikki oli jo kiinni. Siin matkan varrella ohitettii kaiken maailman merkkikauppoi ja presindentin talot ja kaiken maailan systeemit. Sit päädyttii Champs Elyséelle ja käveltiin sen toiseen päähän ja Victor oli ihan paineissa jos ei löydetä mitää. Sit päästii sinne riemukaaren päähän ja ylitettii katu niin siin oli kauppa auki ja siel myytiin _sikakallista_ suklaata! Siin oli ehkä 9konvehtii ja se makso 9,80. No sinne meni loput Victorin rahoista, mutta oltiin ilosia että löydettiin ees mitään. No siitä sit vietiin ne ja se täti oli ihan silele wooooou nää on maksanu varmaa sikana ja no ei ne nyt niiiin siakan maksanu mut ei haittaa että se luulee, he he:)

Sitten soitettiin sille fucked up niggalle ja nähtiin se ja pyörittiin joka puolella, esim käytiin Luxembourgin puutarhassa. Oli nättiä! Siä oli myös yks Katrine vaihtari öö oliko latvia vai liettua ja sit sen host veli joka on Victorin kaveri. Sitten se Sara taas liitty meijän seurueeseen yhessä vaiheessa ja hohoijaa mitä settiä. Sitten kasin aikoihin käytiin hakemassa kamat Elisabethiltä ja lähettiin suunnistaa juna-asemalle. Lopulta sit päästiin junaan ja olin niiiin väsyny etten oo ikinäikinä ollu niin väsyny! Matka meni nukkuessa ja yö meni nukkuessa ja tänään melkzein myöhästyin koulusta ja kaks ekaa tuntia meni nukkuessa.

Oli ihan sika helmee Victorin kans, meist tuli jotenki läheisempii tuol vähän ja heitettii kaikikee nii ihme settii ja naurettii kaikelle ja ah uuusiks kts! Nauroin koko viikonlopun ranskalaisille ihmisille, tää on ihmekansaa.

Ja sit tänää huomasin koulussaet tajuun tunneilla jo enemmän ja se on sooo fine! Mutta silti kielitaito aika säälittävällä rasolla. Tajusin kyllä kaiken oikeestaa mitä Elisabeth ja Boris mulle puhu mut ne puhu kyllä semi hitaasti ja sillee selkeesti. Mutta kyllä mää nykyään jo ymmärrän jo ton perheen esim ruokapöytä keskusteluja ja se on helmee!

P.S. lähettäkää kaikki mulle teijän koulukuvat!!!

3 kommenttia:

  1. super! Pariisi on aina Pariisi. ja Luxemburgin puisto tres jolie.
    t mama

    VastaaPoista
  2. tänää just victorin kans laulettii sitä kun mentii kouluu!!!!

    VastaaPoista