torstai 30. syyskuuta 2010

TPE & blaa blaa

Meillä on nyt tällänen ryhmätyö tunti homma, jossa tehdään 3 hengen ryhmissä vuoden aikana sellanen laaaaja esitelmä/tutkielma joka esitetään vuoden lopussa ja siitä on joku koe. Noh tässä on hieman kommunikaatio ongelmaa ja kukaan nyt ei tietty halunnu mua ryhmäänsä, koska en puhu ranskaa ja se jokseenkin vaikeuttaa asiaa ja sanon nyt sadannen kerran että tää on panostus koulu, niin kaaikki haluaa onnistua tässä ja tehdä hyvin ja blaa blaa ja asiaa ei varmaan kauheesti edistä yks kielivammainen omassa ryhmässä. Joten toinen noista tän tunnin opettajista kävi kysyy vie scolairesta että teenkö mää sitä isoo koetta, koska sillon mun ois pakko olla ryhmässä. Mutta koska mun ei tarvii olla ryhmässä niin en sitten ilmeisesti tee sitä koetta.

Sitten päädyttiin siihen että voin tehdä laajan esitelmän Suomesta; politiikasta, koulujärjestelmästä ja kaikesta tälläsestä yhteiskunnallisesta jutusta, ja sit jotain mantsa juttujakin varmaa mm. ilmastoo ja maa-alueita yms. Aluks teen sen englanniks mutta yritän sitten kun tää kieli kehittyy, niin kääntää koko systeemin ranskaks. Kaksin kertanen työ mutta can't help it. Tässä nyt on onneks koko vuosi aikaa ja kerran viikossa on kaks tuntia tätä TPE -"ainetta" niin eiköhän se tästä! Toivoisin vaan edistystä tän kielen kaa äkkiä ja heti ja jotain radikaalia kehitystä mutta hehheh ei se taida käydä ihan niin äkkiä. Tänkin sanon sadannen kerran, että pitäis panostaa kielen kanssa ja tehä kaikkia ranska juttuja ja yrittää koulussa ymmärtää ja koittaa kotona puhua ranskaa eikä englantia ja kaikkee tällästä. Mutta kyllä tää tästä etenee, mun pitää vaan tsempata!

Eilen kävin muuten sellasessa huge kauppakeskuksessa missä oli kaikenmaailman kaupat. Nyt osaan mennä sinne julkisillakin jos tulee jotain tarvetta hankkia jotain. Sieltä löyty meinaa kaikkee esim. vihdoinkin mun 4kk ettimä laukku ja yksi yllätysyllätys PAITA heh äiti moi.

Suoraan koulusta sitten rushaan koris treeneihin jotka on 18.30-20, jonka jälkeen käyn suihkussa ja syön ja teen parit englanti ja laki jutut. Siistiii!

Terveisiä tällä hetkellä aurinkoisesta Ranskasta kaikille sinne Suomen maalle!

Bisous, Katri

P.S. Satu, tänään tuli kirje, hyvää settiä! Odottelen niitä kirjeitä muiltakin kts!

1 kommentti:

  1. Nonniin tiesinki että se on jo tullu,mut ny vasta blogia käyn tsekkailees.;) elikkäs vastausta odotelles.;) t: eskari

    VastaaPoista