keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Katri 17 v. tässä hei!

Eilen oli sitte mun synttärit. Eipä ollu aamusta mitään spesiaalia, täällä kun ei oo tapana tulla herättään sankaria niinkun meillä Suomessa. Muutama soitto kyllä tuli, Riitalta, Johannalta ja Sannalta ja toinen herätys kotoo. Koulussa sana levis ja sain onnitteluja joiltain, mm. ranskan opettajalta. Kun tulin kotiin sain patongin, lol. Iltaruualla sitten oli aperitiivit ja onnitteluja plus sain ihan kunnon lahjaks sen patongin lisäks semmosen kellon. Oli tortillaa ruuaks ja sitten mun yllätykseks oli kakku ja kynttilät ja joyeux anniversairet ranskaks, italiaks, espanjaks, englanniks, saksaks ja opetin sen myös suomeks. Kakku oli jotain sellasta persikka kakkua vissiin, oli hyvää namnam.

Eilen illalla alko myös mun FB-lakko. Haha säälittävää, mutta käytän sitä ihan liikaa niin saman tien sit ollaan ilman. Kaks viikkoo nyt aluks, katotaan sitten. Jos nyt selviän näinkään kauaa ilman...

Niinjoo viikonlopusta piti kertoo! Perjantaina leivoin pullaa sunnuntain YFU- tapaamiseen. Joooo tota noh.. kyllä ne pullilta näytti. Palaan asiaan myöhemmin.
Sitten launtaina yks Morgane tuli meille (se on yks YFUn volunteeri) ja iltapäivällä oli Camillen yllätys synttärit, joitten järjestämisessä oli ihan hullut säädöt. Päivällä oli ensin kakkukestit ja sitten illalla palattiin asiaan bileiden merkeissä. Oli ihan lepposta, ei mitään erikoista mutta kivaa kuitenkin. Meijän oli tarkotus jäädä sinne yöks, mutta puol 3 aikoihin oli melkein kaikki jo lähteny tai nukkumassa (mikä kuulema epätavallista että loppu noin aikasin meno), niin mekin päätettiin sitten lähtee kotiin nukkumaan "hyvät" yö unet ennen aamu kello 10 YFU-tapaamista.

Aamulla sitten heräilin siinä joskus 8 jälkeen ja menin suihkuun. Ennen 10 oli lähtö jossain etelä-Nantesissa päin olevaan YFU-tapaamiseen. Se oli tän meijän alueen tapaaminen ja vaihtareita siellä oli noin 20 plus osan perheet. Meiltä oli koko Malletroitin "edustus" paikalla (Zoé ja Victor tekee tosta edustuksesta kyseenalaisen).

Paikalla oli myös Eva, yks Suomitytöistä ja hui kamala oli niin sika outoo puhuu suomee livenä! Vaikka oon kirjotellu kaikkee suomeks ja puhunu puhelimessa, niin tapahtu totally jäätyminen kun nähtiin aamulla. En osannu sanoo mitään ja ei tullu sanat suusta, kaikki vaan englanniks. Sitten se alko siitä tietty sujuun mutta pitkin päivää aloin Evalle selittää vaan jotain juttua englanniks ja olin sillee öö miks puhun sulle englantia. Voin kuvitella miten on joskus puolen vuoden päästä ton suomen kans tai sit kun tuun takas! Varmaan aika jäistä.

Siellä sitten käytiin läpi asioita mitä on tähän asti tullu eteen, jos on jotain ongelmia, liten koulussa ja onko kavereita ja perhe onko millanen ja miten sujuu ranska ja blaablaa. Sitten syötiin ensin ruokaa ja sitten jälkiruuat mitä kaikkien oli pitäny tehä joku oman maan spesial jälkkäri. Yks mun (ja ehkä Evankin) noloimmista tilanteista ikinä oli kun meijän piti esitellä ne omat jälkiruuat, ja tietysti ranskaks. No tota joooo "c'est bon....."

Kaikkien jälkiruuat oli.. no tota.. erilaisia. Ei mitään herkkua=)=) Ja mun pullat oli niiiin noloja! Niissä oli liian vähän rasvaa ja liikaa jauhoja ja osa oli vähän raakoja sisält ja ei ollu tarpeeks kardemummaa ja ne oli ihan kuivia ja pahoja. Zoé on aina aika suorapuheinen mitä ruokaan tulee, niin se vaan alko huutaan kun maisto että "YYYYY c'est dégueulasse!" eli siis disgusting eli ällöttävää eli pahaa:) Tänks sis ! Nojoo ne oli oikeestikni aika pahoja.



Päivä oli tosi lepposa ja mukava, oli kiva jakaa ajatuksia. Kyllä se vaan niin on että vaihtari ymmärtää parhaiten toista vaihto-oppilasta. Great great, waiting for Tours!

Mutta jospa tää olis tässä, en enempää tarinoi. Ja tosiaan en sitä FB nyt käytä niin lähettäkää mulle sähköpostia ja kirjeitä ja sellasta paljon paljon!

kkmjokinen@gmail.com
ja osotteen voi kysyä joltain joka tietää esim Sanni ja Saskia ja äiti ja tollaset.

Bisous, Katri

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi kivalta, ihana että on noita vaihtari kavereita joiden kanssa jakaa kokemuksia. Tsemppiä Katri siihen FB lakkoon! Käytä kaikki se aika ranskalaisten kirjojen lukemiseen ja ihmisten kanssa puhumiseen !!!!
    Joka päivä petraat ja olet kohta super !
    t Äiti

    VastaaPoista
  2. Kivat sivut ,kattelen täs just niitä isän ja juspankaa...

    VastaaPoista