maanantai 25. lokakuuta 2010

Pistettiin Tours banaaneiks

...tai oikeesta appelsiineiks, mut kai ne ajaa sen saman asian. Jokatapauksessa siis edellinen viikonloppu kulutettiin YFU vaihtareitten voimin Tourssissa, noin 1puol tunnin junamatkan päässä (jos ei ois ollu lakkoo ja juna ei ois ollu tunnin myöhässä kun seisottiin joka asemal sikapitkään kun kaikki ihmiset yritti ahta itteensä sisään junaan ja osa jäi silti ulos vaikka käytävät oli täynnä seisovia ihmisiä, nyrtkkitappelutkin junaan pääsemisen toivossa nähtiin) Nantesista.

Tourssin juna-asemalla meitä oli vastassa ari sellasta tyttöö, jotka ei siis ollu itseasiassa YFU tyyppejä vaan kun toi viikonloppu oli järjestetty joidenkin muitten toimesta, en oikein tiedä kenen, niin ne oli niitä. Sit meidän junalla tulleet vietiin autolla sinne meijän hostellille missä muut olikin jo aikalailla odottelemassa. Ah sitä jälleen näkemisen riemua, kun näki kaikki englantia ja SUOMEE puhuvat kaverit ja tiesi että tulee kivaa niitten kanssa ja ymsyms.

Me sit oltii vähä anti sosiaalisii Annin ja Jasminen kanssa ja mentiin kolmestaa samaa huoneesee. Osa katto vähä sillee et jaa Suomi tytöt haluu olla samas, mut todellakin haluttii, joten ei välitetty katseista!

Tähän väliin on pakko kertoo, että Anni on hauskin tyyppi ketä oon ikinä tavannu! Siis me naurettii Jassun kans ittemme kipeiks niin loisto jutuille, mitkä ei ollu ees mitää vitsei vaa jotai iha arkisii perus juttui, mut Annin puhetyyli on niin niin hauska et naurettiin aina kun se avas suunsa, en tiä mitä muut kelas meist mutta hauskaa oli!

Oli kyllä niin huippua kun pysty puhuun täysin sillee et joku ymmärsi ja pysty heittää läppää ja tajus kaiken ja kuunneltii Suomi-musan helmet Hauki-lauluista muumi-teemoihin ja syötii Suomi karkkei mitä olin saanu postissa ja verrattiin Suomee Ranskaan ja kaikkee tälläst. Myös angstattii ja naurettii ja hölötettii ja alkaa naurattaa kun mietin näit tasojuttui mitä kaikkee siel oli.

Tietty sit hengattii myös muitten vaihtaeitten kans, vaikka pakko sanoo että viikonloppu olikin aika Suomi painotteinen. En jaksa alkaa selittää ihanihan kaikkee mitä tehtiin, mutta tässä jotai main pointteja.

Käytiin aamutorilla ja siellä oli hyviä leipämaistiaisia. Sitten puistossa jossa oli kenguruita ja flamingoja ja sinisorsii (häkis öö mitä), plus mun uus rakkaus, Pertti-vuohi! Se puisto oli aika random et miks siel oli jotai sellasii eläimii yms. Siel oli myös romanttinen kävely Annin opastuksella ja sirkusteltta jossa vedettiin tumppunäytös. Syötiin aika pahaa ruokaa myös pique-niquen muodossa.

Sitten mentiin linnaan ja menomatkalla oltii kaikki iha angstisii et ei helvetti ei mitäÄ linnoja nyt jaksais. Oli hullu väsymys ja kylmyys ja just alko sataa kaatamalla vettä. No sit päästiin sinne linnalle ja öö no joo. Eipä se nyt niin super ollu tai sit meillä oli vähä väärä asenne mut anyways. Vasta tulomatkalla saatiin tietää et se on Ranskan toisiks käydyin linna. öö mitä? Eipä se nyt nii ihmeelline ollu ja hullu rankka sade vielä latisti fiilistä. Sitten syötii kumpanakin iltana samassa ravintolassa, mikä nyt ei ollu mikää meidän susoikki, ruoka oli aika keskinkertasta. Koko viikonloppu haaveiltiin mäkkäristä tai pizzasta kun ruoka ei ollu kertaakaan oikein mitään herkkua.

Lauantai iltana oltiin ihan tööt ja meijän huone nukahti heti hiljasuuden jälkeen klo 12 kun muut vaan jatko laitonta biletystä. Kaikki vaan kuittaili meille et eiks Suomalaiset ookaa kovii bilettää yms niinkun ootte sanonu. No väsytti!

Sunnuntaina sitten käytiin vähän kiertämässä vanhassa kaupungissa, mutta ei se kierros kauaa kestäny ja hyvä vaan koska ei ollu oiekin kävely fiilis. Sitten vaa hengailtii siel hostellilla ja katottiin et kaikille onjunat. No kolmella ei ollu ja niitten piti jäädä sinne vielä maanantaihin asti, kui perseest! Meille onneks oli juna ja Victorin kans lähettiin kohti Nantesia klo 14:32 ja tää juna oi ihan ajallaan. Onneks ,koska väsytti, varsinkin Victoria joka oli hillunu koko yön ja nukkunu pari tuntia.

Viikonloppu oli kiva kun näki kaikkia ja tolleen ja oli hauskaa, mut työntekijät oli vähän turhan tiukkoja ja ne valitti meille et pitäis puhuu ranskaa keskenämme ja blaa blaa kaikesta ne vines. Ja ei toi ohjelmakaan nyt niin huikeeta ollu. Tours ei kaupunkinakaan erityisesti häkellyttäny, aika perus mesta. Mutta hauskaa oli, meijän pitää sopia Annin ja Jasminen kans joku Suomi miitti jossain päin Ranskaa tän vuoden kuluessa!

Nyt on maanantai joo, loma alko enkä tiedä mitä tekisin. Yritin soittaa meijän yksille perhetutuille jotka asuu Nallierssissa mutta sieltä ei vastattu, että jos voisin mennä tekee sinne visiittiä nyt pariks päiväks. En kyllä tiedä oisko YFUlta pitäny kysyä aikasemmin, mutta selvittelen asiaa. Sit Odile kysy äsken et haluanko et se opettais mulle joti kielioppi juttuja niin sovittiin sit et jossai välis katotaa noit verbien aikamuotoja jotka on ihan perseestä! Hartia on myös iha jumissa jonka johdosta särkee päätä. Jospa menisin hetkeks nukkumaan kun onhan tosta heräämisestä jo 2h?

Katri

P.S. Mun iPod kai pöllittiin, tai ainakaan mulla ei oo sitä enää! Se vaan katos mun laukusta. Ihan perseestä en pärjää ilman, kuuntelen sitä aina ja joka paikassa jaen voi käydä lenkillä ilman enkä voi kulkee julkisilla ilman enkä voi mennä nukkuun ilman enkä voi lukee lehtiä ilman enkä voi mitään! Kai se on ostettava uus, voihan verkko!

P.P.S. Kuvaa tulee myöhemmin kun saan kaikki Annilta ja Jsminelta. Hyvää matskuu tulossa!

P.P.S. Oho hups, tästä tuli romaani

3 kommenttia:

  1. ei herranjumala! annin romanttinen kävely ja sellast räkätiin tälle joku puoltuntii itekseni :D

    VastaaPoista
  2. Haha jep:D:D:D hyvää settii kyl!

    VastaaPoista
  3. Eli kannatti lähtee! Kiva että viihdyitte , parhaita on kotimaan kanssasisaret!
    t Maman

    VastaaPoista