keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Travelling

Mää nyt aattelin valottaa mun matkustus historiaa ja muitakin tälläsiä matkustus juttuja, kun on täällä kauheesti alkanu himottaa lisää matkustelu ja tajunnu et kyllähän mä jo aika monessa maassa oon käyny ja nähny paikkoja mutta silti paaaljon paljon näkemättä.

Eli maita missä oon käyny ja käymiseks riittää siis ihan tosiaan vaan käyminen. Jos alotetaan ihan aika järjestyksessä sieltä pikku-Katrista (pahoittelen saskia taas käytin tätä pikkutyttö juttua).

- Italiassa kai muutamaan kertaan käytiin sillain että itellä ei oo mitään muistikuvaa niistä reissuista. Videomateriialia kyllä on kun oon Suomi-pipo päässä kannustamassa Suomen maajoukkuetta jääkiekon MM kisoissa vuonna 1994 (äiti ja isi kertokaa sit jos oon väärässä näis)

- Ehkä ensimmäinen muistikuvissa oleva reissu on puolen vuoden asuminen Italiassa, Veronassa vuonna 2000 koko perheen voimin. Ai että sieltä on kyllä muistoja, oli jebaa. Johannan ja Jannen pitäis muistaa mm. apinahytti ja Pokemon-kortit. Samalla reissulla käytiin myös San Marinossa.

- Ranska vuonna 2000, suoraan Italiasta mentiin tuttujen luokse ja kun sielä oli sellanen nuorisoleiri jossa porukat oli hommissa.

- Ruotsissa nyt on käyty kautta aikojen, ennen oli perinteiset pääsiäis risteilyt mutta eipä enää, oon katkera! Mutta kyllä siä tulee oikeestaan ainakin kerran vuodessa käytyä edelleen.

- Viron kanssa on sama kun Ruotsin, että aina välillä tulee käytyä shoppailemassa.

- Siis oon huono näitten vuosien kans, mut jossain vaihees tässä käytiin Riikassa, Latviassa mummin ja ukin kanssa.

- Oiskohan seuraavana sitten Tanskan ja Ruotsin reissu serkusten voimin kesällä 2004. Siitä päällimmäisenä on jääny mieleen, että mulla oli siellä kaikki maholliset taudit oksennustaudista silmätulehdukseen. Ja tietty lemoni. Sori nää on välillä vähä inside, haha moi Johanna. 2viikkoo ajeltiin ympäri Tanskaa ja Ruotsia, oli pirun helmee!

- Jossain tässä välissä taidettiin käydä Italiassa moikkaamassa tuttuja, ellen ihan väärin muista. Vuodesta ei tietoo?

- Joskus näihin aikoihin käytiin isin kanssa synttärimatkalla Itävallassa ja Slovakiassa.

- Ajettiin ehkä vuonna 2007 tai jotain sinnepäin, niin Ranskaan autolla perheen kanssa. Siinä matkalla sit tuli käytyä muutamassa maassa, esim. Saksa, Luxembourg ja Hollanti.

- 2007 käytiin koris joukkueen kanssa Tanskassa turnauksessa jossa menestys oli omaa luokkaansa. Samassa kuussa käytiin puhallinorkesterin kanssa historiallisella konserttikiertueella Ruotsin Norrköpinissä.

- 2008 matkustelin aika paljon. Italiassa käytiin muistaakseni jollain lomalla. Kesällä oli rippileiri Puolassa. Rippijuhlien jälkeen oltiin viikko Viron Pärnuussa. Syyslomalla oltiin sitten äititytär matkalla Johannan ja Riitan ja tietty mun äitin kanssa Irlannissa.

- 2009 oli ihan kuiva vuosi matkustuksen kannalta, käytiin kesälomalla vaan Kreikassa.

- 2010 oltiin viikon kouluvaihdossa Ruotsin Norrköpingissä RuB12 kurssilaisten kanssa.

- 210-2011 hengaillaan nyt sit täällä Ranskassa. Ihan lepposta!

Eli mun matkustushistoria rajottuu valitettavasti tänne Eurooppaan ja tullu ravattua jonkun verran samoissa maissa. Maat jotka on koluttu, on siis Ruotsi, Viro, Latvia, Saksa, Luxembourg, Hollanti, Itävalta, Slovakia, Puola, Italia, (San Marino, Vatikaani,) Kreikka, Ranska ja Irlanti. Haluaisin käydä kaikissa maanosissa, se ois nii siistii! Mutta taitaa olla vähän rahakysymys. Mutta tässä nyt on vielä onneks aikaa, vasta 17 vuotta tätä maailman matkaajan elämää takana.

Tänään ostin 50e edestä mulle ranskan kielistä katteltavaa, mm. Aladdinin! Kävin samalla reisulla myös luistelemassa Zoén ja parin sen kavein kanssa ja ostamassa lipun perjantain reggea -festareille! Kohta on ruoka, lomatunnelmat jatkuu Disney soundtrackejä fiilistellessä. Ah ette tiedä kuin ihana on ollu nukkua niin pitkään kun huvittaa.

Terveiset lumiseen Suomeen, Katri


I don’t wanna wake before
The dream is over
I’m gonna make it mine
Yes I, I know it

I’m gonna make it mine
Yes I’ll make it all mine

3 kommenttia:

  1. haa just tänää enkun puhekurssilla hienosti kerroin (sönkötin) kaikille mun matkustushistoriaa<3

    öö mikä apinahytti:D:D:D MÄÄKI oon katkera näistä pääsiäsristeilyistä! tyhmää miksei voida enää käydä :D tanska<3

    hahaa irlanti oli kyllä iha paras, ainaki yöt hotellihuoneessa, aladdin taikamattonsa kanssa<3 ja britney :D:D:D:D

    ja tänää siel enkun puhekurssil keksin et haluun mennä australiaa! siel on koalakarhuja ja vompatteja! ja haluun nähä ku vesi pyörii lavuaaris väärää suuntaa :D mut meijä budjetil lähetää varmaa sit johonki viroo.... :D

    VastaaPoista
  2. Affenanmaa ja Belgia ainaskin unehtu, niin ja Kuopio ja TEISKO !!!

    VastaaPoista
  3. Aika hyvä muisti sinulla on Katri. Tuli matkat aika lailla oikeassa järjestyksessä, mutta puuttui siitä Berliinissä Jokisten luona vierailu keväällä 96, kun Kaisa oli vauva. Oltiin useita päiviä siellä ja sieltä vuokrattiin auto, jolla matkattiin Saksan ja Itävallan halki Italiaan, useamman viikon reissu. Ja Italiassa ollaan oltu sinun kanssa useita kertoja, junalla matkustettiin Jessican luokse Folignoon.
    Belgiassa silloin vuonna 2000 vierailtiin Leuvenissa ja Baalissa, Rikan perheen vieraana. Mentiin Kaisan ja sinun kanssa kolmistaan junalla Pariisista Leuveniin ja Rika tuli hakemaan autolla. Sieltä sitten palattiin takaisin sinne Luconiin Ranskan leirille. Ihana oli lukea tuota sinun muistelua noista matkoista. t Äitiliini

    VastaaPoista