lauantai 16. lokakuuta 2010

Rebel ranskikset

Niinkun monet Ranska vaihtarit on puhunu ja määkin aikasemmin jo maininnu, niin nyt on ollu tosi paljon mielenosotuksia ja lakkoja täällä sen eläkeiän takia. Se haluttais laskea 60 vuoteen, en oo ihan barma että kuinka korkeelta. Nää tosiaan taitaa haluta sen eläkkeensä, koska noissa mielenosotuksissa on ihan älynä porukkaa, kuten myös meijän koulun opettajat on lakkoillu osa jonka johdosta osa tunneista on välillä peruttu.

No ei ne aikuiset oo täällä ainoita jotka osoittaa mieltään. Täällä on kouluissa tapana mielenosotus päivinä yrittää blogata koulut sillain että sinne ei "pääse"
sisään. Meijän koululaiset on vähän tylsiä eikä niitä kiinnosta tää sillee et ne ei lähe mukaan tohon bloggaamis juttuun että menee vaan suosiolla tunneille. Mutta nyt sit muutamana kolmena päivänä siihen koulun eteen on tullu muutamia muita kouluja jotka on yrittäny blogata sitä koulun sisäänkäyntiä. Käytännössä se bloggaaminen siis tarkottaa sitä että siihen koulun sisään käynnin eteen heitetään isoja roskiksia ja sellasia rakennusaitoja plus kaikkee muuta sälää mitä kaduilta on revitty, mm. liikenne merkkejä jne.

Eilen porukka sitten onnistu siinä bloggaamisessa sillain kunnolla ja siinä koulun edessä oli hullu arsenaali kaikkee kamaa ja paljon ihmisiä huutamassa mitä lienee ja
muutama kyltti oli jne. Opettajat oli sen systeemin toisella puolella vähän kattomassa järjestystä ettei mee ihan överiks touhu. No sitten kukaan ei "voinu" mennä tunneille, vaikka osa kyllä puski sieltä reunasta. meijän luokalle kuitenkin selvis, että meijän opettaja ei joka tapauksssa oo paikalla, niin se meinas sitten 4h vapaata, koska oli kaksois tunti plus ruokailu.

No siinä sit hengailtii luokkalaisten kans ja katteltiin sitä menoo kunnes suurin osa ihmisistä, paitsi ne jotka vahti sitä bloggausta ettei sitä purettais, nii lähti
mielenosotukseen Tour Bretagnelle. Me ei sit Samian kanssa lähetty vaa jäätiin koululle kunnes Samia lähti kotiin ja me mentiin Victorin kanssa mäkkiin syömään lounasta. Pakko sanoo, että täällä pirusti paremmat hampurilaiset kun Suomes! Ainakin maistu jotenkin mehevämmält, haha.

No sit oli suupeeertyylsäää pari tuntia kun vaa lagattii Victorin, Camillen ja Stephanien kanssa kaupungilla tkeemättä mitään ja sit mentii koululle ja Victor lähti Aurianille niin jäin yksin siihe koulun eteen hengaa. Olin siin joku tunnin vaan istuin kunnes Annabelle ja Samia tuli. Sitten ne opetti mulle vähä ranskaa ja lauleskeltii mun ipodist ja ne vaa nauro mulle kun vedin jotai ihme settiä ja laulelin pitkin katuja. Ihan normaalia mun mielestä!

Edelleen oli bloggaus menossa, mutta meillä oli englannin koe. Puolet meni, puolet jäi. Mää olin nöyrä ja menin tunnille, kun muutenkin jo kuolin tylsyyteen ja tiesin että englannin koe ois varmaan ihan easy business. Ja niihä se oliki. Vedit kaikkee ihme settiä ja henkevää jostai totally different social backgrounds wants to get married, joka oli toinen vaihtoehto American civil war ja Cuban misseles crises rinnalla.

Sit oli yks vapaatunti ennen toista englannin tuntia, ja vaan taas laulettii ja hengailtii meijä luokkalaisten kans ja sit englannin tunnillakin oli rentoo ja vaan nauroin Yanin ja Charlesin jutuille.

Pikku hiljaa alkaa jo ketuttaa nää lakot kun sit ei voi kuitenkaa mennä kotiin kun pitää hengaa koululla venaamas et JOS ois tunti ja ymsyms. Iha tyhmää ja turhaa ja sit kun ei kulje bussei tai tramei nii pitää kävellä kotii.

en sit eilen menny sinne StudentPartyihin kun olin hiiirveen väsyny ja Lucie tuli tänne meille yöks. Nyt oon yksin kotona eikä mitää hajuu missä kaikki muut on? Olide ja Rhab varmaa töissä alhaalla mut entä nuoriso? Illalla ilmeisesti Victorin kans Stephanien synttäri dinnerille.

Odottelen edelleen niitä kirjeitä senki margaretat!!!

Katri

P.S. oon nyt parina päivänä puhunu jo enemmän ranskaa ja kirjotin myös ranskan ryhmälle kaks sivusen kirjeen ranskaks coool:)


random kuva Nantesista, kävin ottaa yks päivä

4 kommenttia:

  1. Odotin, ett löytyy kuva, jossa johdat opiskelijajoukkoa barrikadilla

    VastaaPoista
  2. SUPER, ma petite Katri !
    Salut, maman

    VastaaPoista
  3. Sitten ne opetti mulle vähä ranskaa ja lauleskeltii mun ipodist ja ne vaa nauro mulle kun vedin jotai ihme settiä ja laulelin pitkin katuja. Ihan normaalia mun mielestä!

    NO NIIIMPÄ!

    VastaaPoista