perjantai 18. maaliskuuta 2011

Leipuri Hiivat

Nyt palataan taas noihin lomameininkeihin, kun tuli Jasminelta se muistitikku täynnä kuvia ja tollain. Eli siis mihin jäimmekään...

Eli lomatarinoinnit jäivät tässä postauksessa siihen, kun alettiin Annin kanssa kattoon Muumipeikko&pyrstötähti jota ennen anni kuitenkin rajusti pahoinpiteli ruotsalais-ystävämme HardDriven. Musta tuntuu että puolet lukijoista lopettaa lukemisensa tähän.

Seuraavana aamuna, eli keskiviikkona, herätin Annin mun kännykän herätykseen kello 11. Itse kuitenkin jatkoin onnellisena unia ja olin tosi epäkohtelias talon isäntä kun annoin vieraan vaan lagailla 2 tuntia yksikseen. Mutta sitten kun tuli huuto ruokapöytään, niin saatiin muhunkin kummasti eloo.

Päivän ohjelmasta käytiin jonkin laista keskustelua, mutta kun kumpikin ruuan ystäviä oleme, niin päädyttiin a-vaihtoehtoon: leivotaan! Sit alettiinkin pohtia sitä, että mitä leivotaan. Hetki seilailtiin internetin kokkailu/leivonta sivustoilla, kunnes päädyttiin sitten Kinuskikakkuun. Kumpikaan ei sellasta ollu ikinä tehny, mutta ei se menoo haitannu. Lähettiin sit kauppaan ostaan kaikki tarvittava. Jotta saatiin kaikki mukaan mitä kaivattiin, piti ihan soittaa äitille että millä tuotteella voidaan korvata tuorejuusto. No sieltä tuli hyvinkin oikeaoppiset selostukset, että mitä merkkiä ja niin edelleen. Sitten kun päästiin kassalle, niin olin sit Annille sillain et tarvitaanko me pussia. Sitten se myyjä oli mulle silleen:"un sac? Vous etes Finlandaises?" (pussi? ootteko suomalaisia?). Sit oltii sillee woot joo ollaan. Myyjä kertoi tunnistaneensa meijän scandinavilaisen aksentin tms kun puhuttiin suomee. Ja ilmeisesti joku meissä kai viittas tässä olemuksessamme suomalaisuuteen. Mielenkiintoista!

Päästiin sitten onnellisesti kotiin niiden kamojen kanssa, ja laitoimme hihat heilumaan! Valmistuksen välivaiheista kuvamateriaali on erittäin valitettavasti olematonta, mutta lopputulosta saamme ihailla tovin kuluttua. Kuitenkin siis alettiin orjallisesti ohjeita noudattaen valmistaa tätä kinuskikakkua. Siinä tuli sitten muutama yllätys matkan varrella, kun ei sitä ohjetta kannattanu luke aikasemmin läpi. Esimerkiks tää kohta "kinuski on hyvä valmistaa jo edeltävänä päivänä". Mutta no ihan hyvin se suju, kun vähän sovellettiin ja yön mittanen jäähdytys tiivistettiin onnistuneesti 40minuuttiin. Siinä sitten odotellessa pelattiin GuitarHeroo, ja vein Annia ihan 6-0. Tän voi tulkita myös huolestuttavana faktana. "Näin käytin vaihto-oppilas vuoteni..." Joka tapauksessa kakku saatiin lopulta kasattua ja koristeltua.



Kakku jätettiin jääkaappiin aromisoitumaan tai jotain muuta vastaavaa, ja lähettiin Annin kanssa romanttiselle illalliselle kaupunkiin. Ensin kuitenkin nähtiin Linus, jolle palautin sen HardDriven ja sitten siinä sen kanssa jubailtiin. Sitten se lähti meijän kanssa ettiin sopivaa ravintolaa meijän kynttiläillalliselle. Käännettiin koko keskusta ympäri, kunnes lopulta löydettiin La Casa Nova, jossa meidän budjetti ja makumieltymykset sopivasi kohtasivat. Linus lähti kotiinsa ja me jäätiin Annin kanssa nauttimaan sivistyneestä illallisesta. En oo kai ikinä ennen ollu kaverin kanssa tollasessa oikeessa ravintolassa. Olipa tosi aikuinen olo, hehe. Mää söin tagliatellee carbonara kastikkeella ja Anni otti lasagnea. Aika tylsää, mutta hyvää!

Siinä illastimme lyhyesti pelkän pääruuan muodossa, sillä jälkiruoka odotti kotona. Kakku kaivettiin jääkaapista puolen yön kieppeillä kotiin palattuamme, ja sitten otettiin maistia. Makuelämys ei ollu ihan se mitä oltiin tavoteltu, jotenkin oli vähän kuminen koostumus. Kuorrutus oli kyllä hyvää! Kyllä me siitä kuitenkin ehkä noin 1/3 saatiin tuhottua.



Yö jatkui rauhallisissa merkeissä. Nukkumaan mentiin aika suht hyvissä ajoin, koska seuraavana aamuna oli junalle lähtö kello 8h50. Jätimme Nantesin taaksemme univelkaisina, mutta suunta ei ollut parempaan. Sunta oli pohjoiseen, Saint Quentiniin Jasminen luokse.

Jatkuu ensi jaksossa! Täyden Suomi-kokoonpanon kikkailuihin palaamme viikonlopun aikana. Jos jatkan sitä tähän samaan, niin en pääse ehkä ikinä nukkuun.

Loppuun vielä parit IKEA-ruoka fiilistely syönti kuvat, bisous!

1 kommentti: