lauantai 19. maaliskuuta 2011

Lomatarinoita

Tässä se seuraava jakso! Koitan saada meijän Suomi-päivät tiivisteetyä sillain suht inhimillisen mittaseks tarinaksi.

Torstaina lähettiin Annin kanssa siis junalla kohti Nord-zonee ja Saint Quentinia. Meijän piti junassa vähän kikkailla kun meillä ei luonnollisesti ollu vierekkäiset paikat, kun ei oltu ostettu lippuja samaan aikaan. Puolet matkasta olin onnellisesti untenmailla, kunnes konduktööri tuli herättään ja kysyyn lippua. Sitten en enää saanu unta, niin tekstasin Annille, joka oli joutunu vaihtaa paikkaa toiseen päähän junaa kun se oli tultu häätään, ja yritin suostutella sitä tuleen takasin että voitais kattoo sen läppäriltä muumeja. Mutta se ei tullu!!

Meillä oli sit junasta vaihto auto-cariin, eli bussiin, Haute Picardissa tai joku muu vastaava. Sitten sillä köröteltiin muistaakseni joku 40minuuttia St Quentinin asemalle. Matka kesti yhteensä siis kai joku öö 5 tuntia? Siellä asemala sitten odoteltiin, että Jasminen host-äiti tuli hakee meitä. Käytiin heittää kamat niille ja sit se Pascale heitti meijät Jassun koululle. Sieltä se sitten hetken päästä juoksi idiootti-virne naamalla meitä halaamaan. Sitten pilasin tämän lähes elokuvamaisen jälleen näkemisen ja kysyin missä on vessa. Sitten hipsittiin takas sinne koulun porttien sisäpuolelle, vaikka ei ilmeisesti oltais saatu koska se on lycée privé. Siellä koululla sitten jäätiin vähän jubailee joidenkin Jasminen koulukavereitten kanssa ja me oltiin kunnon nähtävyys siellä ja kaikki kyseli että ketä me ollaa ja mistä me ollaa ja kukaan ei oikein meinannu tajuta tätä meijän kuvioo.

Siitä sit lähettiin koululta keskustaan kahville, jonka jälkeen tehtiin huikee kaupunki kierros. Toi StQuentin ei oo mikään hirvee Big city dream, niin se keskusta saatiin koluttua ehkä noin 15minuutissa. Sitten loppu ideat, niin päätettiin mennä taas johonkin kahvila mestaan. Siellä sit istuskeltiin ja otettiin pirun hienoja kuvia. Sinne tuli sit myös Jasminen koulusta pari poitsua, Bertnardia ja jotain sen kaveria.



Päivällis aika alko lähestyä, niin lähettiin sitten käveleen sieltä keskustasta kotiin. Joku 2km matka ehkä? Se meni nopeesti juoruillessa ja kävelykuvia ottaessa.



Sitten oli illallinen perheen kanssa. Jassun host-perheeseen kuuluu siis 3 veljee, joista yks on nyt Englannissa opiskelemassa, ja sitten vanhemmat Philippe ja Pascale. Ne on semmottia aika rikkaita, ihan mukavia ja uteliaita. Sitten ruuan jälkeen vaan lagattiin Jassun huoneessa. Oltiin koneilla, puhuttiin shaibaa, naurettiin, otettiin jäätävän hirveitä kuvia ja niin edelleen. Sitten kun jonkun oli nukuttava alhaalla, koska Jassun huoneeseen ei kuulema mahtunu kolmee ja jos oltais nukuttu samassa huoneessa, niin kukaan ei olis saanu sinä yönä nukuttua siinä huushollissa. Joten Anni sai sitten määräyksen lähtee alas nukkuun. Meillä oli siihen Jassun kanssa suhteellisen kova auktoriteetti koko viikonlopun ajan! Annissa on aviomies-ainesta.





Perjantai-aamuna oli sitten suht aikanen herätys, sillä 10h13 lähti bussi ensin Haute Picardiin, jossa meillä oli melkein tunnin vaihtoaika, jonka aikana kierrettiin ympäri sitä huikeen suurta (not) asemaa ja otettiin pirun tyylikkäitä kuvia.






Ja sieltä Haute Picardista sitten juna kohti Lilleä. Vuorossa oli siis shoppailu-päivä! Lillessä on tosi hyvät shoppailu mahdollisuudet, esim sellanen iiiiso kauppakeskus heti siinä juna-aseman vieressä. Siellä me sitten hengailtiinkin suurin osa päivästä. Käytiin syömässä lounasta subissa. Se oli mun eka kerta SubWayssa Ranskassa ja olin ihan paineissa että failaan sen tilauksen, mutta kyllä sinne väliin sitten suunnilleen oikeet täytteet saatiin! Ja hyvää oli.




Sitten kun oltiin aikamme kierretty sitä ostaria ympäri, niin lähettiin tarkastaan se ihan keskusta, että missäs sitä oikein ollaan. No Jassu väitti kiven kovaa, että kyllä hän tietää missä ollaan. Kyllä me joku 15 minuuttia harhailtiin ihan jossain no where sivukujilla, eikä ollu sijainnista tietoo edes meidän kaupunkioppaalla. Kuitenkin sitten löydettiin sieltä pois ja ittemme 17h39 takasin lähtevään junaan. Kyllä sieltä Lillestä kaikkee pientä kivaa lähti mukaan! Niihin saatamme palata myöhemmin.




Illalla sitten otiin kotona sopivasti illallis pöytään. Toi Jasminen host äiti on kyllä muuten hyvä kokki! Sit ruuan jälkeen alettiin taas lagaamaan koneilla ja myöhemmin mentiin alas Jassun kellariin, jossa on sellanen elokuvastudio. No siis kotiteatteri valkokankaalla ja pehmeellä megasohvalla. Isi, koska meille tulee tollanen kotiin? Alettiin kattoo....



... Herculesta! Ei noi Disney leffat oo niin huikeita ranskaks kun ei voi esim laulaa mukana, mikä tuo sen oikean tunnelman niiden kattomiseen. mutta hyvä se nyt on vaikka saksaks ja takaperin.

Lauantaina sitten heräsin aika suorilta lounas pöytään, jonka jälkeen lähettiin luisteleen sellaseen vapaa-aika keskukseen. Sinne oli rakennettu sellanen sisärata missä oli jotain mökkejä ja ylämäkiä? Ja kaikkee tommosta. Tuolla oli kyllä hienommat luistimet kun Nantesissa! Sit siellä soi kaikkee hyvää musaa, niin laitettiin jalalla koreasti ja sheikkailtiin ympäri sitä rataa. Porukka katto vähän että anteeks mitä te teette, mutta ei se meitä näyttäny haittaavan.





Luistelemassa viihdyttiin joku tunti. Jassu opetti meille kaikkia hienoja kikkoja, kun se on entinen taitoluistelija. Hyvin onnistu vaa'at ja piruetit ja sun muut. Ja kun luistinten kans koittaa hyppiä niin tulee muuten hienoja kuvia.



Sitten sieltä luistelemasta lähettiin keskustaan ostamaan illan synttärisankarille, Thomakselle, synttärilahjaa ja sitten eksyttiin taas kaakaolle. Otettiin vähän tälläsiä "terveisiä äidille" -kuvia.



Sitten lähettiinkin bussilla kotiin ja ruvettiin valmistautuu iltaa varten. Ohjelmassa oli siis yhen Jasminen kaverin, Thomaksen, 20v synttärit. Mentiin sinne naapurin Alexandren kanssa. Aluks oli vähän randomia ja aika laimeta, mutta kyllä se ilta sitten siitä pyörähti kunnolla käyntiin! Oli paljon kaikkee ihan ihme settiä ja mää tanssin ihan koko ajan koska siä soi pirun hyvät musat. Meitä oli siä joku 10 henkee. Annetaan kuvien kertoa....









Bileistä päästiin taxilla (jota ensin odotettiin30+10+10min ulkona kylmässä ja sateessa tanssien Justin Bieberiä ilman kenkiä) kotiin siinä 4h aikoihin. Yömme vietimme suhteellisen sopuisasti kaikki Jasminen sängyssä. Ainakin Jassulla oli hyvät oltavat sen meijän peiton kanssa...

Seuraava päivä vaan syötiin, pakkailtiin ja otettiin hienoja videoita. Jossain vaiheessa oli sitten lähtö 15h33 lähtevään junaan. Oli vähän vastahakoiset halailut ja moikkailut, mutta siitä sitten lähdettiin Annin kanssa junalle ja jätettiin Jasmine itkee meidän perään. Okei ei se itkeny. Mutta melkein, eikö niin? Näitä tyttöjä näkee yhessä sitten toivottavasti 5viikon päästä seuraavilla lomilla, kun suuntana on Saint Etienne eli Annin hoodit taas ihan toisella puolella Ranskaa.

Tällä kertaa meillä olikin sit junan vaihto Pariisissa. Meijän piti vaihtaa eri asemille, Anni meni gare de Lyoniin ja mää suunnistin gare de Montparnasse (tai joku tällänen). Anni oli vähän paineissa sen metrojen kanssa, jotka sen piti ottaa päästäkseen sinne asemalle, mutta Kapan turistimatkat OY:n palvelut oli jälleen käytettävissä ja osasin kertoa mitkä metrot Annin pitää ottaa ja mihin suntaan, jotta se pääsee sinne omalle asemalleen ja mielellään ajoissa. Kumpikin sitten löydettiin omat asemamme ja päästiin lähteen omia kotejamme kohti. Mulla se matka kesti Pariisista Nantesiin vaan pari tuntia, joten se oli aika kevyttä.


Les filles, vous me manquez!

Anteeks, tästä tuli ihan hirveen pitunen kun noin paljon kuvia ja muuta, mutta toiottavasti siellä joku jaksaa tän koluta loppuun asti!

Pisuja ja terkkuja, Katri

5 kommenttia:

  1. siis et arvaa kui paljo nauroin tälle... :D jasminel hyvät oltavat peiton kaa ja videot ja kaikki :DDDDDDDDDDDDDDDDD ja bieberit ilman kenkii :D tää oli huikee

    VastaaPoista
  2. super taas kerran, merci Katri t M

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :D Tykkään tosta sun bannerista tai mikä se on "blogin otsikko". :D

    VastaaPoista
  4. Hihiii repesin paria kuvaa mm toi missä näkyy noi eväät tossa sängyllä!:D niin perus meininkiä,kunnon eväät joita ei kyllä kauaa näy.. ja sitten toi missä nostatte jassun kanssa noita housuja..:DD

    T. Mäenpää-eskari

    VastaaPoista
  5. oi vitsi sulla on tosi ihana blogi :) + oot nätti!

    ps. käy zekkaa mun blogi;
    http://laura-welcometomylife.blogspot.com/

    VastaaPoista