lauantai 18. joulukuuta 2010

IKEA&co

Nyt sitte alko se hemmetin kauan odotettu loma! Eilen illalla oli sitten meijän luokan diner de classe (luokan illallinen). Ei meitä siä ollu kun joku puolet eli n. 15. Mun sellaset "kaverit" kenen kanssa koulussa hengaan, nii ei ollu siellä, että sen puolesta oli vähän tylsää välillä. Mutta ihan sympa sillai kokonaisuudessaan. Kuvia ei tullu otettua. Ihan hirveetä kun oon nyt ollu iha kammottavan laiska ton kameran kanssa, mua vaan ärsyttää kun se ei oo hyvä. Tulee huonolaatusia kuvia. Mutta tolla on pärjättävä, ja kyllä niitä kuvia sitten ainakin joulusta tulee ja siitä Alppi reissusta todellakin! Viikon päästä ollaan hiihtelemässä oujees.

Tänään sitten piti mennä Zoén ja sen kavereitten kans kattoo uudestaa se Potteri, kun ajattelin ettei toinen ekrta tee huonoo ymmärryksen kannalta. Yheltä ruotsalaiselta pojalta/mieheltä, tai no mikskä nyt 28-vuotiaita kutsutaan, niin tuli viesti että haluanko vieläkin lähtee sinne Ikeaan, kun oli ollu siitä aikasemmin puhetta. Tapasin siis pari ruotsalaista siellä Glögi-illassa, en muista kerroinko siitä. Mutta anyways. No sit sovittiin et klo 16 aikaan nähtäis ja mentäis sinne. No ajattelin että joo hyvin ehdin, että kun leffa alkaa 1 ja kestää 2puol tuntia, nii siinä kerkee. No mutta sit se leffa alkokin vasta 14:00. Mää sit päätin että lähen mielummin sinne Ikeaan kun kattelen uudestaan elokuvan jonka oon jo nähny.

No siinä sit kävin parin kaupan, kodin ja suihkun kautta, ja nähtii Linuksen kanssa yhellä jollain tramway pysäkillä. Sit otettii trami ja matka kesti joku 25minuuttia. Siellä sit kierettii se Ikea ja tuli kyllä aika kotoisa olo, kun siä nyt tietysti on kaikki kalustukset sun muut aivan samalla tavalla laitettu kun meillä siinä naapuri Ikeassa. Kierrettiin se koko mesta ihan fiilistelyn vuoks ja Linus osti jonkun lampun sen lamppuun ja sit koristeita sen joulukuuseen (pirun hienoja kyllä,not). Sitten lopulta päästiin asiaan, IKEA-food! Sieltä sit lähti mukaan jos jonkin moista. Linus varsinki osti kaiken maailman sinappisillit ja Kallen kaviaarit ja bilar -karkit ja glögit. Oli kyllä lepposta ja kiva nähä tollasta kaikkee tuttua. Ja sai puhuttua asioista tälläin Scandinaavin näkökulmasta!

Ikeasta mukaan lähti Daim-karkkeja, Daim-suklaalevyn x2, Daim-kakun, korvapuusteja, mustikkamehutiivistettä ja pipareita. Joo ja äiti en syönyt kaikkia yksin! Kaiken muun annoin hosteille paitsi Daim karkit ja toisen levyn pidin itelläni. Ja sai kyllä paljon kiitosta kun tossa ruuan jälkeen niitä syötiin. Xavier söi kolme palaa Daim-kakkua ja maisto kaikkia niitä eri juttuja niin paljo et Odile joutu huomauttaa sille että rajota ny vähän jo. Sitten niistä tuli paljon kaikkee puhuttavaa ja puhuin (yritin) aika paljon kaikkee ja noi kyseli et millasii kauppoi Suomessa on. Ja ilmeet oli ihan järkyttyneitä kun kerroin että meillä ei oo mitää patisseriee, boulangeriee, poissonierii tai vionderiee (leipomo, leipäkauppa, kalakauppa, lihakauppa), että kaikki on vaa samassa marketissa aina. Nyt oon ihan masukki pyöreenä noista kaikista märtöistä jota syötiin. Oli katkarapuja ruuaks mums!

Nyt vaan loman jatkoilua ja empä tiä, ei tässä kai mitään spesiaali ohjelmaa oo tiedossa ennen joulua ja tollai. Lunta odottelen hyvässä uskossa! Mutta mää palailen turhanpäivyyksieni kanssa sitten kun siltä tuntuu!

Bisous bisous, Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti