lauantai 25. joulukuuta 2010

Joyeux Nöel

Jos nyt vähän ilosempaa tekstiä tästä Joulusta sitten, ettette kaikki jää niihin uskomuksiin että tää on ollu aivan paskaa ja Ranskassa ei kannata Jouluaan ikinä koskaan viettää.

Eilen siis olin aamupäivän ihan huonoilla fiiliksillä, kun täällä elettiin ihan normi päivää ja Joulusta ei hirveesti ollu tietookaan. Kuitenkin vähän piristyin kun aloin tekeen piparitaikinaa ja sitten kun illalla klo 21 jälkeen se Joulun vietto täällä meijän kotona alko, niin eihän se nyt niin hirveetä ollu.

Ensin syötiin ja juotiin aperitiivit. Oli sellasia pikkupasteijoita jossa oli erimössöjä sisällä, ihan kaupasta ostettuja. Sitten oli jotain sellasta pikkukala juttua vähän kun jotain silliä mutta ei silti, en nyt löydä sanaa sille. Sit oli luumuja jotka oli kääritty pekoniin ja paistettu uunissa. Se oli aika random-yhdistelmä mutta ihan ok hyvää.

Sitten kun oltiin siitä syöty niitä niin alettiin avaan lahjoja. Nää tekee täällä sillain, että yks avaa kerrallaan omansa ja muut seuraa ja kattoo mitä on saanu. Me mentiin ikäjärjestyksessä nuorimmasta vahimpaan, eli Zoé, mää, Victor, Odile ja Xavier. Mää en jotenkin ollu ajatellu ollenkaan lahjoja sillain saamismielessä vaikka tottakai mää nyt jotain saisin, mutta että en yhtään odottanu sitä niinkun normaalisti. Muutenkin tänä jouluna oli monta kertaa suurempi antamisen kun saamisen ilo.

Oli kiva myös saada soittoja Suomesta ja kuulla miten helmee Suomessa on. Noi puhelut kyllä tuli sinänsä huonoon aikaan, että olin ihan angstiromahduksen partaalla niitten jälkeen, mutta eipä se nyt niin big deal. Ja kyllä mää kerkeen teijän kanssa vielä Joulua juhlistaan toistekin, pidän siitä huolen! Soiteltiin myös Saran kanssa (portugalinainen vaihtari joka oli meillä Suomessa viime vuoden) ja oli kiva kuulla siitäkin, kun en oo kesän jälkeen sen ääntä kuullu!

Mun lahjat muille oli siis: Zoélle 2x DVD ja H&M 15e lahjakortti, Victorille tiikerikuvioiset silkkibokserit, Xavierille 1kg konvehtirasia suklaata, Odilelle oli Aalto-tuikkuhomma. Sit oli koko perheelle Joulutarina DVD, servettejä ja Suomi-suklaata. Vielä jäi osa lahjoista antamatta, kun ei Suomesta paketit kerenny saapua jouluks varmaan noiden huonojen lentokone yhteyksien ja lumen takia + jouluna nyt on aina paljon postia liikenteessä, niin ei kovin hyvä yhdistelmä ton lumimellakan kanssa. Mutta tulee sitten toinen joulu jälkikäteen kun tullaan takas Alpeilta. Toivotaan että ne paketit sieltä ny löytää sitten tänne kuitenkin joskus.

Mää sain lahjaks jonkun ranskalaisen DVD sarjan, joka on kuulema hyvä, Nantes -kirjan, hiustenkuivaajan, suklaata ja karkkipussin ja olikohan viä joain muuta. Olin kuitenkin ilonen noista, erityisesti hiustenkuivaajasta ja Nantes kirjasta.

Sitten oli vuorossa ruokailu. Menu: Etanoita yrttikastikkeessa, jotain hanhen maksa/munuais (en o varma muttta jonku ankan sisäelin kuitenki, erikoisuus Etelä-Ranskasta) pateeta leivän päällä, jälkkäriks pikkuleivonnaisia. Eli ei kovin kattavaa, mutta kyllä mää täynnä olin aterian päätteeks! Täällä joulupöytään kuuluis perinteisesti jälkiruuaks sellanen "jouluhalko" mutta tää mun host perhe ei hirveesti tykkää siitä, niin meillä oli sitten tollasia sikahyviä pikkuleivoksia.

Me lopetettiin se ruokailu siinä klo 23:40, jonka jälkeen katottiin hetki Zoen multa saamaa DVD:tä, se oli sellanen StandUp komiikka homma, one man show. en hirveesti tajunnu mutta kai Zoe siihen oli ihan tyytyväinen, haha. Sitten kaikki siitä lähti nukkuun, mää datailin "hetken" joka vähän venähti, ja menin nukkuu joskus 4:30. Tänään heräsin klo 13:40.

Tänään ei oo ollu mitään erikoista, käytiin Odilen ja Xavierin kaa kattoo sellasia jäätaideteoksia ja sitten kiharrettiin ja suoristettiin hiuksia Zoén kans kun se sai kihartimen ja suoristimen joululahjaks.

Illemmalla syödään ja mää teen pipareita. Mietin että tekiskö talon, mutta vähän lame kun ei oo tomusokeria niin tulee ihan huono kun ei voi koristella! Mutta katsotaan, jotain siitä taikinasta nyt kuitenkin on tehtävä. Illan ohjeelmaan kuuluu myös raivolla pakkaamista, koska huomenna on aika kohdata Alpit! Odotan innolla reissua, en-niin-innolla niitä 12h automatkoja.

Mää palaan kuvien kanssa loman jälkeen, Alpeilta ei varmaan minkään laisia päivityksiä tuu kun eipä siä taida konetta olla. Ja vaikka olis niin koitetaan ny olla sitä käyttämättä ja nautitaan kylmästä, lumesta ja hiihdosta (+after-skiistä)täysin rinnoin!

Bisous! (ja tää on siis pusuja eikä mitään pisuja)

2 kommenttia:

  1. Mäki annoin ton Joulutarinan, mutta vähän naamat venähti ku ei ollu ranskankielisiä tekstityksiä. Oliks sullaki vaan enkku+ruotsi? :D

    VastaaPoista
  2. Joo mul kans vaa et ei ranskaa:D mut mun host veli ja äiti osaa hyvin englantii ja sisko ja isä haluu oppii ja ne fiilaa lappii nii se on iha fine:D

    VastaaPoista