keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Bonjour

... ja hyvää 5kuukautis päivää! 5kk takana, 5more to go! Grrreat.

Perjantaista asti oikeestaan oon ollu aika hyvällä mielellä ja elämä on näyttäytyny mulle kirkkaamassa valossa. Viihtymistaso on nousussa! Toivotaan että sama kurssi jatkuu. No mutta siis ei mulla oikein ollu mitään erikoista tai sillain. Tänään oli 4h koulua; 2h ranskaa, matikkaa ja historiaa. Sitten kun tulin kotiin niin hostit näytti sähköpostin joka oli tullu luokanvalvojalta. Siihen oli koottu opettajien kommentit mun aktiivisuudesta ja muusta tuolla koulussa. Mitä nyt muistan, niin:
- englanti: hyvää ja aktiivista työskentelyä ja hyvä asenne jnejne
- svt (bilsa): on rauhallinen, ei häiritse tunnilla. Kiinnittää huomiota ja huomaa että on kiinnostunut aiheesta ja jotain tollasta
- ranska: parempaan päin, nyt alkanu tekeen myös ranskan juttuja tunnilla
- historia&maantieto: opettajalla ei oo mitään hajua mitä touhuan tunnilla ja ihmettelee mitä teen täällä kun en tee mitään. Lisää aktiivisuutta ja osallsitumista materiaaliin, siis enemmän oppiaineessa messissä
- matikka: ei osoita minkään laista kiinnostusta matikkaa kohtaan eikä tee tunneilla tehtäviä. Opettaja vaatis asenteen parannusta.

Yleispyyntö että alkaisin tehdä kokeita ja näyttäisin opettajille että osaan puhua ranskaa ja jotain tommosta. Oon ihan tytyväinen tohon kun kaikilla opettajilla ois melko hyvät motiivit pistää että tää Katri on ihan perseestä. Mutta no onneks ei oo laittanu! Nyt oon kyllä tsempannu vähän koulussa, mutta menee hermo kun en tosiaan pysy perässä sanelumuistiinpanoissa ja kaikissa tollasissa. Mutta pitää vaan panostaa! On toi kouluviihtyvyyskin kyllä viimepäivinä jotenkin mysteerisesti lisääntyny.

Sit tänää olin myös Odilen kanssa ruokaostoksilla. Siä vierähti ihan hyvän aikaa, joku kole tuntia, kun ostettiin kaikkee ruokaa kotiin ja hotellille. En oo täällä viä käyny tollasessa megaisossa ruokamarketissa niin oli kiva kattella kun oli khunnolla paljon juustotiskillä kaikkia eri juustoja ja sit kaikki kalat ja hedelmäosastot ja muut tollaset. Oli kaikkia jotain ihme juttuja myynnissä ja alko tekee sikana kaikkee mieli. Samalla reissulla käytiin kans viemässä mun kengät suutarille, että laitattais niihin uudet korkolaput jotka oli kokonaan kulunu poijes.

Tänään puhuin aika paljon ranskaa! Tää on säälittävää kun tän pitäis olla taas itsestään selvyys et puhun ja sillai, mut ei se vielä ainakaa oo, ainakaa sillain jatkuvasti. Mutta esim. ruokapöydässä yritin selittää Odilelle Suomen lukiojärjestelmää. Kaikkia kurssitarjottimia, luokattomuutta ja koeviikkoja yms. Hyvin meni perille, eikun? Mut siis mä en osaa tota selittää mitenkään fiksusti ees suomeks, nii sit piti koittaa miettiä ranskaks niin oli aika jäistä. Sit puhuttiin kaikkee muutakin koulusta ja kaikista eri aineista mitä meillä on muttei oo täällä jne. Sit siellä ruokashoppailu kierroksella tuli kans puhuttua aika paljon kun oltiin kaksin, eikä ollu joku Zoé koko ajan siinä pälättämässä.

Ja tässä huikein juttu mitä sain tänään kysyttyä. Sain varmistettua, että käyhän meijän suunnittelemat lomajärjestelyt Suomi-tyttöjen kanssa. Ja JEEEEEE käy erittäin vallan mainiosti. oon tästä niin fiiliksissä että voihan mojo. Eli siis seuraavalla lomalla, joka on maaliskuun alussa, Anni tulee ensin maanantaina meille ja hengaillaan täällä Nantesissa. Sitten torstaina lähetään kohti St Quentinia ja Jasminee! Tulee ihan törkeen huikee viikko, odotan tota ihan sssikana. Päästään juoruilee ja kalastelee ja shoppailee ja bilettää ja aaaah kaikkee jesjesjes!

Taas sain tyhjästä käärästyä tälläset setit ja taidan olla sen verran laiska, etten jaksa ettiä tähän mistään yhden yhtäkään kuvaa. No mutta joskus näin!

Bsx, Katri

niinjoo ja edit edit! Tänään on Xavierin synttäripäivä! Donc joyeux anniversaire mec!

1 kommentti:

  1. Hyvä kuulla että sujuu suomalaisellakin ranskaksi. Saa itsellekin tästä kanttia kesällä lähteä Belgiaan vaikkei kouluun olisikaan menossa.

    VastaaPoista