maanantai 29. marraskuuta 2010

Nous coeur Paris

Nyt se sitten tuli, kauan odotettu Pariisin viikonloppu! Voi että oli ihan superkivaa. Jasmine on hyvää ja ainakin hauskaa matkaseuraa. Ja viikonloppu oli siis todellakin niin turistimeiningeissä kun vaan voi olla, ja niinhän sen pitikin! Ei me kyllä yhtäkään opastettua historiallista esittelykierrosta missään kohteessa otettu, mutta tää Kapan turistimatkat OY:n kulttuuritietämys kyllä korvas ihan kiitettävästi. (Mikä tää iso talo on? -No eikö se oo se joku museo, joka oli joskus joku asema. Ehkä?)

Mun oma seikkailuni alko lauantai aamuna siitä ihan ensimmäisestä, että sain jännittää, heräänkö ajoissa junaan. No siä mää sitten jokatapauksessa istuin ensin tramwayssä 5:50 kohti juna-asemaa, ja lopulta junassa, joka lähti 6:34. Direction Paris. Junamatka menikin sitten nukkuessa ja kattellessa punasta auringon nousua. Oli niin kivan näköstä, alko viikonloppu lupaavasti heti alkumatkasta.

Sitten mun piti lähtee yksikseen suunnistaa Pariisin monimutkasilla metroilla silmät vielä puoliummessa mun megalaukun kanssa kohti toisella puolen Pariisia olevaa toista juna-asemaa, Paris Nordia (siis kun siä on niitä asemia kai 4?). Muutamien koordinaatioselitys puhelujen (no siis tässä on joku tämmönen junataulu eksää nää? aijaaaa sää oot siä kolme kerrosta alempana no jaa siäkin on sellanen taulu no mutta tuu ylös. okei mentiin ristiin.. Aijaa tuolla sää oot! Ai et vai?) jälkeen me sitten löydettiin Jasminen kanssa toisemme sieltä asemalta ja suunnistus jatkui yhteisvoimin kohti meijän majailupaikkaa, Jasminen host tätiä. En ees yritä muistaa mikä sen metroaseman nimi oli, mutta jossain idässä päin me majailtiin.

Moikkailtiin täti, annettiin Suomi-karkit, heitettiin kamat huoneisiin ja lähettiin sitten saman tien shoppaileen! Meillä oli kummallakin kauhee hinku ostella kaikkee shittii mikä ei todellakaan ois ollu tarpeellista. No ensin me mentiin pariin random kauppaan jossain ja sen jälkeen Champs Elycéesille ja siä oli jotain joulumarkkinaa ja tollasta. Käytiin parit kaupat kunnes iski nälkä ja jalkoihin sattu kävellä niillä hulluilla koroilla, jotka oli siis ehdottomasti huippuvalinta tollaseen koko päivän ympäriinsä kävelyyn, niin iskettiin sit Quick-burgeriin syömään. Siellä se riemukaarikin sitten törötti ja muutamat kuvat napattiin siitä tietenkin, näin turisteina kun oltiin.

No sitten me soiteltiin Ericille ja Sebastianille (YFU vaihtareita, mexico ja columbia/california, en tiä kumpaa sebastian täällä on niinkun edustamassa?) ja päätettiin suorittaa meeting metropysäkillä Hôtel de Ville (pakko oli pistää kun kerrankin muistin) ja niinhän me sitten tehtiin. Eric lähti opastaan meitä johonkin kahvilaan joka oli "ihan lähellä" ja lopulta huomattiin pyörivämme ympyrää vaikka kahvila oli aina kuulema ihan nurkan takana. Lopulta sitten päästiin istumaan yhteen tabac-bar paikkaan. Ei se se ollu mihin meijän ois pitäny mennä, mutta siinä vaiheessa sillä ei ollu enää mitään väliä kun jalkoja särki niin hemmetisti!



Hengailtiin tunti pari poitsujen kanssa ja naurettiin ja vaihettiin kuulumisia ja analysoitiin missä maassa on kauniimpia tyttöjä yms tärkeetä. Ne sano että ne tulee Suomeen ja Ruotsiin heti kun pääsee, kun sanottii et usein scandinaavit lämpee noille latinoille aika hyvin, haha.

Sit kun siinä oltiin lörpötelty ja leputeltu jalkoja jonkun aikaa niin lähettiin Jasminen kans viä vähän shoppailee le Forum des Hallesiin. Siä oli sikana kauppoja ja kerroksia ja ei tiedetty enää yhtään missä oltiin ja missä oltiin jo oltu ja mihin piti löytää. Sinne ois hyvä mennä paremman ajan ja paksumman lompakon kanssa. Käytiin joissain kaupoissa ja mäkkärissä syömässä (meillä oli korkee vaatimustaso näille ruokamestoille). Sitten joskus siinä illan mittaa lähettiin takas tädille, heitettiin päivän ostokset ja turhat kamat sinne ja lähettiin taas moikkaan poikia.

Ilta sit hengailtiin nelistään ulkona ja oli aika lepposta! Sit tehtiin myös tuttavuutta, Jasmin sai pari Aladdin -kandidaattia ja muuta mukavaa. Ja sain taas puhua ruotsia kun törmättii parii sellaseen puoliks ruotsalaiseen! Lol mun ruotsi on oikeesti ihan kuollu täällä, helmee kun se pitäis sitte ylppäreissä kirjottaa. Me kuitenkin sitten jo 12 aikoihin oltiin kotona, kun oli niin pirun kylmä ja mutenkin haluttiin mennä metroilla, jotka kulti 1 asti, kun taxi ois maksanu varmaan aika helmesti.



(Voi muna tässä oli vasta lauantai, tästä tulee saaakelin pitkä!)

Sunnuntaina herättiin jo siinä ennen 10 ja lähettiin aamusta käymään Notre Damella ja Louvressa Meillä oli aika vähän tiukalla, kun piti mennä 12 takas majailupaikkaan syömää yhteinen lounas, nii ei sitten menty sisälle kumpaankaan (paitsi louvreen vahingos mutta ei näyttelyyn asti sentäs.Tää oli taas yks näitä randomeita) tai muuta, käytii vaa räpsäsee parit kuvat ja thats it!



Siä tädin luona käytiin sit tosiaan lounastamassa pidemmän kaavan mukaan ja meitä jo huolestutti ettei enää keretä sen jälkeen minnekää muualle kun vaa juna-asemalle kun se vaan veny veny. Mutta sitten päästiin klo 14 jälkeen jatkaa turistimatkaa, suuntana Eiffelin torni! Tää oli mulle jo déjà vu, mutta Jassu ei ollu ennen siä ihan paikanpäällä käyny niin olihan se nyt ihan must, eikä mua muutenkaa haitannu kiivetä nitä 669 porrasta edestakas ja vielä maksaa siitä, mitä? No ei mut oikeesti, ohan se iha hiano! Siä sitten otettiin taas noi aika must tursitikuvat patongeilla ja sateenvarjoilla (ks. kuvamateriaali) ja sai muut paikalla olleet varmaan ihan hyvät naurut. Pakkohan se oli kans sellaset pikku Eiffel tornit kotiin raahata! (Niin joo unohin aikasemmin mainita että käytii lauantaina ostaa myös sellaset I<3PARIS t-paidat, eihän sellasia ny voinu missata!)



Sieltä sitten lähettiin metroileen Sacré Coeurille ja napattiin muutamat Suomi-fiilistelykuvat... (ks. kuvamatskut)

Sitten kun sieltä lähettiin, niin katottiin kelloo, että tässä on viä pari tuntia aikaa siihen, että pitää lähtee juna-asemalle, ja päätettiin sitten läjtee viä Chaps Elycéelle katteleen jouluvaloja ja paria kauppaa. No, meillä ton viikonlopun aikana oli toi metro-itseluottamus kasvanu jo sen verran että luultiin tietävämme mistä olis lyhyin matka tiettyihin kauppoihin. No oliko näin? Ei helvetissä! Me jäätiin pois jollain pysäkillä mitä me sanottiin Miromerliniks (koska oikee lausuminen oli vähân hakoteillä ihan yleisestikin noitten metroasemian kanssa). No me sitten kâveltiin joku päälle kilsa jossain ei-missään suuntaan tuntematon. Mutta jotenkin tää meijän Suomalainen suunnistusvaisto ohjas meijät oikeeseen suuntaan (mikä ei ollu mitenkään kirkossa kuulutettu) ja löydettiin se hemmetin katu. Ja kyllä siä oli hianon näköstä, ei voi muuta sanoo! Ihan sikana valoja joka paikassa.

Ei me kauheesti siä kaupoissa enää keretty käydä, kun siihen suunnistukseen meni sen verran aikaa. Lähettiin vaan sit kohti tätiä, otettiin kamat, moikattiin ja biosuis bisous, ja lähettiin kohti Paris nordia. Mun juna lähti tunnin Jasminee myöhemmin, niin mulla oli aikaa kâydä saattaan se. Se pääsi junaansa ajallaan ja mää lähin ettiin itteeni sine mun asemalle. Olin siä joku 40minuuttia ennen junan lähtöö ja kâvin sit ostaa puolen litran kaakaon Starbucksista ja pistin pari puheluu Suomeen.

Juna sit tuli ja meni ja Nantesis olin 23:10. Odilen oli tarkotus tulla mua hakeen, mut sit siltâ tulikin puhelu, josta en saanu mitään muuta selvää muuta kun että voiture, commerce ja ligne 2. Päättelin siitä sitten, että pitää lähtee julkisilla kotiin. No lopulta sitten kâvelin commercelta (siis keskustasta) kotiin kun seuraavaan tramwayhin oli joku 15minuuttia, eikä sekään mee ihan meijän eteen. No sitten lâhin raivolla käveleen kotiin pâin ja kânnykâstä loppu akku ja iPodista ja muuta hianoo. Kun pääsin kotiin nii Odile oli iha henkihieveris kun mulla oli kestäny niin kauan ja en vastannu puhelimeen. (siltä olikin tullu 9puhelua sinä aikana kun kävelin, huomasin sen jälkee kun pistin puhelimen lataukseen) Pääsin sitten lopumta onnellisesti nukkumaan ja odottamaan herätystä uuteen kouluviikkoon!

Oli tosi lepposa viikonloppu! Kiva oli nähä vaihtareita ja Jasminee muutenkin tälläin suomalaisena ja juoruta ja kikatella (=räkättää täysillä että varmasti saatiin kaikki metrossa mulkoileen meitä) ja kaikkee tehä, mitä oli suunniteltukin! Näitä lisää.









Huoh tästä tuli tällänen kirjan pitunen setti, mutta no koittakaa ny ees noi kuvat kattella!

Katri

P.S. Täällä on satanu vähän lunta! Mutta ei jääny maahan, kurjaa

4 kommenttia:

  1. Mukavaa, että homma ruletti siäl Paraisilla.

    VastaaPoista
  2. Hieno Blogitausta ja kivat kuvat, hyvä Katri.
    Juspakin näkee lukea tekstit kännykällä!! Kiitos

    ja ihanaa kuulla että Pariisissa oli kivaa ja seikkailu vaikutti just hienolta!
    t Äiti

    VastaaPoista
  3. haha kapa ollu taas "hailet" kun akku loppu
    bma

    VastaaPoista
  4. ikävä !

    haha hyvin näkyy toi paperi tos vikas kuvas...

    Sillo ku oli Pa niin majailtiin sacre coeurin vieres.. montmarte on kiva.. ja noi latinopojat on söpöjä et tervetuloo:D

    VastaaPoista